Reisinfo Hurghada Egypte

Gaat u op vakantie naar Hurghada in Egypte, lees dan eerst onze reisinfo Hurghada Egypte. Van oorsprong is Hurghada een klein vissersdorpje aan de Rode Zee, echter de laatste jaren is Hurghada uitgegroeid tot een van de populairste toeristische bestemmingen aan de Rode Zee. Prachtige zandstranden, een bijzonder gunstig klimaat en een zee met een prachtig onderwaterleven waar je niet op uitgekeken raakt en waar je keer op keer naar terugkeert! Hurghada is een waar duik- en snorkelparadijs.

 

reisinfo hurghada egypteReisinformatie

Afhankelijk van het seizoen worden er door verschillende reisorganisaties gunstige chartervluchten of arrangementen aangeboden. Boekt u alleen uw vlucht naar Hurghada, dan helpen wij u graag bij het boeken van het Le Pacha Resort. Stuur ons een bericht via ons contact formulier, wij regelen de rest. Het duiken of een duikcursus boek je ook comfortabel vanuit huis door het invullen van het contact formulier op onze website.

 

reisinfo hurghada egypteGezondheid

Voor de Rode Zee kust zijn geen vaccinaties verplicht en ook medicijnen zijn inmiddels in Egypte goed voorhanden en nagenoeg bij iedere apotheek te koop. Hurghada beschikt over diverse ziekenhuizen met een goede reputatie. Voor duikongevallen kunt u terecht bij Hypermed, een ultra moderne decompressiekamer waar de artsen nog 24-uurs zorg verlenen aan hun patiënten.

 

reisinfo hurghada egypteGeld en betaalmogelijkheden

De officiële munteenheid in Egypte is de Egyptische Pond (LE). In het duikcentrum aanvaarden wij : Euro’s, dollars, Engelse ponden, Egyptische ponden, Traveler cheques en credit kaarten (Visa en Mastercard).

 

reisinfo hurghada egypteTaal

De nationale taal is Arabisch, maar in de toeristengebieden spreekt ook bij iedere Egyptenaar Engels, Duits of Frans.

 

reisinfo hurghada egypteFooien

Fooien zijn in Egypte een essentieel deel van het inkomen voor de Egyptenaar. Een fooi wordt gegeven voor iedere dienstverlening, hoe klein deze ook is. In restaurant is gebruikelijk 10% van de rekening. Voor kleine diensten (zoals kofferdrager, portier, schoonmaker etc) is 2 tot 5 pond meer dan genoeg.

 
 

Duiken onder Vrienden Hurghada